Home-Deco

Află care sunt cele mai bune tipuri de lemn pentru mobilă

Mobilierul gata făcut nu oferă posibilitatea clientului de a-şi alege tipul de lemn. Din fericire, în ziua de azi există magazine care ne oferă autoritatea de a hotărî tipul de lemn din care să fie confecţionat mobilierul pe care dorim să îl cumpărăm. Dar, tipul de lemn trebuie să îl alegem în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi utilizarea şi spaţiul.

Un producător de scaune preferă să folosească un anumit tip de lemn pentru piesele sale, în timp ce alţi producători ar preferă alte tipuri. Când vrem să luăm mobila la comandă, este important să ţinem cont de spaţiul pe care aceasta îl va ocupa. Acest lucru se datorează faptului că, tipurile de lemn sunt diferite şi au calităţi diferite, în special în ceea ce priveşte duritatea, textura şi flexibilitatea.

Pinul este cunoscut pentru nodurile sale frumoase

Iată care sunt cele mai bune tipuri de lemn pentru mobilă:

Pinul este un lemn de esenţă moale, ce se găseşte în multe părţi ale lumii, inclusiv în România. Având, în general, o culoare galbenă, pinul este des utilizat în industria de mobilă, în special în placaje şi furnir. Pinul este cunoscut pentru nodurile sale frumoase.

Mahonul este, probabil, cel mai folosit tip de lemn pentru construcţia de mobilă. Motivele sunt atât duritatea cât şi culoarea sa. Mahonul poate varia de la maro închis până la roşu. Acesta este utilizat în industria de mobilă, bărci, placaje şi mobilier exterior. Mobila din mahon poate dura ani de zile şi are capacitatea de a rezista la umflare şi contracţie. În timpul secolului al XVIII-lea, mahonul a devenit foarte popular în Europa în ceea ce priveşte construcţia de mobilă.

Fagul este un alt lemn puternic, acesta fiind utilizat mai mult pentru fabricarea de scaune şi mese. De cele mai multe ori, fagul are o culoare palidă şi, prin urmare, poate fi uşor pătat. Din aceasta cauză, mobila realizată din lemn de fag necesită mai multă atenţie în îngrijire.

Arţarul este un alt lemn de esenţă tare, de înaltă calitate. Acesta este, de obicei, de o nuanţă maro foarte deschis, fiind astfel perfect pentru spaţiile mici, unde este necesară cât mai multă reflecţie de lumină. Arţarul este foarte popular pentru textura sa fină şi netedă. Acesta este utilizat în fabricarea de mobila de bucătarie şi de pardoseală de bowling.

Stejarul este foarte greu şi este lemnul preferat când vine vorba de fabricarea de mobilă solidă. Stejarul, fie că vorbim de stejar alb sau de stejar roşu, este renumit pentru textura sa cu inele şi cercuri mari, ce oferă mobilei un aspect foarte plăcut. Acest tip de lemn, ce creşte foarte mult în America şi Canada, este utilizat în fabricarea de mobilă, de bărci cu rame şi de pardoseli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *