Home-Deco

Casa din lemn – plusuri şi minusuri

Atunci când vine vorba de construcţia unei case de lemn, o parte dintre oameni sunt foarte reticenţi deoarece sunt obisnuiţi cu cele din caramidă, BCA şi altele. Totuşi, lemnul este folosit de sute de ani şi este o alternativă foarte bună atunci când vă doriţi să vă construiţi o casă sau o cabană. Voda Construct – constructor case din lemn vă prezintă în cele ce urmează mai multe tipuri de case din lemn şi diferenţele dintre acestea, pentru a vă ajuta să luaţi cea mai bună decizie.

Case din buşteni – Casele din buşteni reprezintă prima variantă care poate fi luată în considerare atunci când vă decideţi să realizaţi o astfel de casă. Avantajele acestui tip de case sunt multiple: capacitate de înmagazinare a căldurii mai bună decât cărămida

  • Umiditate mai mică
  • Confort mai mare
  • Întreţinere cu costuri reduse

La casele din buşteni, întreţinerea ulterioara constă doar în tratarea periodică, la intervale de 5-6 ani, a structurii cu lacuri protectoare. Structura masivă şi îmbinările perfecte oferă, de asemenea, rezistenţă mare la cutremure şi alte fenomene naturale.

Durata de viaţă a acestor case din buşteni este estimata la 400 de ani, în funcţie de lemnul utilizat şi modul de conservare al acestuia. Totodată, există posibilitatea de a combina excelent structura de buşteni cu piatră, sticlă, cărămidă sau suprafeţe tencuite sau văruite.

Case din modele de lemn lamelar încleiat

Grinzile din lemn lamelar incleiat sunt numite şi grinzi lamelare sau grinzi stratificate. Acestea se obţin prin lipirea împreună a doua sau mai multe lamele din lemn de răşinoase în condiţii de temperatură şi presiune bine determinate, iar lamelele se obţin prin îmbinarea succesiva pe lungime printr-un sistem special.

Lemnul folosit este sectionat anterior, astfel că toate defectele naturale ale acestuia sunt eliminate în procesul de fabricaţie strict controlat. Avantajele lemnului lamelar sunt urmatoarele:

  • Rezistenţă excelentă la coroziune
  • Permite construcţia unor spaţii deschise foarte late
  • Costuri reduse de producţie
  • Aspect deosebit, natural

 Case din prefabricate

Aceste tipuri de case sunt realizate din panouri prefabricate (OSB), care sunt alcatuite în proporţie de 90% din aşchii din lemn. La exterior, acestea sunt supuse unui tratament special cu răşină care conferă în acelaşi timp impermeabilitate.

Astfel de case au ca avantaje urmatoarele aspecte:

Montare rapidă în orice anotimp

Permit realizarea unor forme arhitectonice plăcute

  • Consumul de energie este scăzut
  • Preţ mai mic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *