Home-Deco

Avantajele covorului din lana

Candva un produs cu renume in Romania datorita celor trei fabrici din portofoliul tarii, covoarele regasite astazi in magazinele de profil sunt intr-o proportie covarsitoare provenite din import datorita declinului industriei producatoare de dupa anii 90. Inainte de revolutie in timpul regimului comunist, au existat in tara noastra trei mari producatori de covoare si anume Textila Cisnadie, Incov si Covoare Siret.

Primul producator care si-a inchis portile a fost Covoare Siret in anul 1995, urmat de Textila Cisnadie in anul 2011, iar ultimul titan rapus de lipsa acuta a investitiilor in noi tehnologii a fost Incov Alba Iulia.

In urma unei scurte analize realizate pe piata de profil, am putut regasi o mare varietate de covoare iefine sintetice cu provenienta Turcia, dar si o gama mai restransa de covoare din lana, cu desene clasice sau moderne foarte interesante si de o calitate net superioara.

Pe tema lor am discutat cu unul dintre reprezentatii magazinului online Startdecor.ro, principalul importator de covoare din lana prezent pe piata din Romania, de la care am aflat mai multe despre declinul acestei industri si nevoia consumatorului pentru un produs de calitate.

Cu totii ne amintim de covoarele copilariei, acelea cu ciucuri pe care multi dintre noi le pieptanam si care erau sub brandul producatorului din Cisnadie. Una dintre cele mai mari si mai importante fabrici de covoare din Europa care pana nu de mult dadea tonul noilor trenduri in intreaga lume. Modele persane, traditionale sau inflorate sub denumirea Covoare Cisnadie regasim si astazi in unele dintre cele mai mari institutii din tara noastra, dar si in casele parintilor sau a bunicilor nostri datorita rezistentei care le caracterizeaza si care caracterizeaza in general materialul natural din care sunt realizate. Acest factor si multe altele ne-a determinat sa aducem continuitate covorului din lana printr-un parteneriat cu un mare producator din Polonia.

In portofoliul Startdecor poti gasi o paleta mare de culori, unele dominante, acromatice, cromatice sau calde si dimensiuni conform cerintelor din piata si anume carpete 080 X 160 sau 100 X 200 si covoare 160 X 240, 200 X 300, 240 X 340 si chiar 300 X 400.

Colectia 2020 insumeaza peste 300 de modele cu desen clasic sau modern pe gustul fiecarui client . Predominante sunt covoarele Antique cu influente vintage care sunt mereu la moda, dar avem si variante moderne, multicolore pentru amenajarea spatiilor in care piesele de mobilier si alte influente din incapere le solicita. Despre beneficiile covorului din lana ar fi multe de povestit, iar in randurile de mai jos le vom enumera pe cele mai importante.

DE CE SA ALEGI UN COVOR DIN LANA?

– Nu este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor in interiorul fibrei naturale.

– Este un bun izolant termic ceea ce il face absolut necesar pe perioada anotimpului rece.

– Lana este moale si placuta la atingere. Un adevarat rasfat pentru picioare.

– Structura firului face ca murdaria sa fie retinuta la suprafata covorului, motiv pentru care este foarte usor de curatat cu o carpa usor umeda si un produs de curatare special conceput.

 Dupa achizitionarea unui covor din lana este necesar ca acesta sa fie aspirat saptamanal. In primele luni de folosire, in urma procesului de conservare si regenerare a lanii, se lasa sa iasa puf din el, lucru absolut normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *