Beneficiile plantelor Grădina ta

Măceşul, rezervorul sănătăţii

Măceşele sunt apreciate de sute de ani, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice deosebite. Spre exemplu, ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diareea, afecțiunile hepatice, febra, palpitațiile și ajută organismul în procesele de vindecare a rănilor. Ameliorează sau chiar vindecă afecțiunile cardiace, hipertensiunea, varicele și echilibrează colesterolul. O altă importantă proprietate a măceșelor este faptul că întărește sistemul imunitar şi distruge paraziţii din organism.

Persoanele care doresc să le consume  trebuie să culeagă aceste fructe când nu sunt încă bine coapte, deoarece în această fază conțin cea mai mare concentrație de substanțe active. Măceșele sunt un izvor de vitamina C, având de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele. Medicii  le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala.

Pornind de la aceste efecte, specialiștii au demonstrat că măceşele sunt eficiente pentru cei care doresc să scape repede de povara câtorva kilograme. Gama de antioxidanți, flavonoidele, polifenolii și toate substanțele active din compoziția măceșelor au capacitatea să prevină anumite forme de cancer.

Teste de laborator, efectuate în mari laboratoare din lume, au constatat că, dintr-un grup de 18 plante bogate în antioxidanți, într-un clasament, măceșele ocupă primul loc, fiind urmate de păducel, de lămâie, de ceaiul verde și de pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *