Grădina ta Home-Deco

Idei si sugestii pentru amenajarea, organizarea si decorarea bibliotecii

Cele mai minunate case sunt cele care au o biblioteca in inima lor. Acest lucru arata ca proprietarii sunt preocupati de lectura, de ingrijirea sufletului si de escapade literare, in alte universuri, prin intermediul unor carti. Chiar daca nu ai cursuri de design interior, iti poti creea biblioteca mult visata, acasa. Iata, cateva trucuri pe care sa le incerci cand o amenajezi sau pui la punct:

Organizeaza in functie de genuri

Capacitatea de a fi ordonat te ajuta in multe aspecte ale vietii, acelasi lucru fiind valabil si in cazul bibliotecii. Daca ai adunat multe volume, de-a lungul vietii, si ti-ar placea sa le gasesti imediat, organizeaza-le, in functie de genuri. Astfel, vei putea merge, aproape, cu ochii inchisi sa regasesti o carte veche, din facultate.

Decoreaza cu trofee

Probabil, ai participat la concursuri sau ai premii sau distinctii primite de-a lungul timpului. Daca, in urma cu zeci de ani, vitrinele erau cele in care ai fi pus astfel de obiecte, acum, biblioteca este cel mai potrivit loc. Mandreste-te cu realizarile tale si amplaseza-le din loc in loc, intre carti. Nu le inghesui, ci foloseste-te de suporturile de carti, ca sa creezi locuri potrivite pentru ele.

Creeaza un colt al amintirilor

Nu departe de biroul tau, pot sta toate fotografiile de familie, cele din excursii sau cu realizarile tale. Nu te sfii sa le asezi in biblioteca, fiindca ii vei conferi un aer mai personal: este locul in care asezi cartile care te-au format ca om, dar si experientele care te-au facut ceea ce esti in prezent. Daca ai o biblioteca destul de incapatoare, pune mai multe rame cu fotografii sau o colectie a celor mai importante, in cateva locuri.

Alege biblioteca, in functie de celelalte obiecte

Biblioteca este mai mult decat un obiect de mobilier. Este, probabil, cel mai animat loc din casa. Cartile sunt lumi si universuri intregi si, tocmai de aceea, merita sa stea intr-un decor care sa le faca cinste. Alege o biblioteca destul de incapatoare ca sa acomodeze atat cartile din prezent dar si achizitiile din viitor.

Beletristica, istorie, dezvoltare personala, carti de copii iti vor completa frumos livingul sau locul unde o asezi, alaturi de unul dintre acele seturi de mobilier care se vor potrivi cu biblioteca.

Lumina corespunzatoare

Pentru ca este atat de speciala pentru tine, lumineaz-o adecvat. Seara, in timp ce te relaxezi alaturi de familie, este probabil sa mai arunci o privire printre carti, sa vezi ce nu ai citit dar si sa mai rasfoiesti printre paginile celor pe care le-ai citit deja.

Unul sau doua lampadare amplasate strategic langa biblioteca o vor pune in evidenta minunat. In acest fel, te asiguri ca pui biblioteca in evidenta, dar, nu se intampla niciun accident din cauza supraincalzirii copertilor. Nu amplasa pe biblioteca lampi prea apropiate.

 Daca o amenajezi frumos, biblioteca va fi cel mai interesant colt din casa ta si va atrage privirile celor care te viziteaza. Pune accent pe lucrurile care conteaza pentru tine. Nu-ti va parea rau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *