Grădina ta

Arborele care creste intr-un an cat altii in zece

Ce este Paulownia? Un arbore miraculos care creste intr-un an cat altii in zece. Datorita acestui arbore, putem aduce padurea in starea ei naturala in doar 3-4 ani. Paulownia inregistreaza in primii ani de viata, o inaltime de aproximativ 10-15 metri ( 3-5 ani ). In acest fel putem acoperi nevoia de lemn, fara sa mai fie nevoie sa distrugem padurea.

Secretul pentru succesul Paulownia consta in alegerea soiului adecvat pentru zona unde va fi plantat. Compania Center Network ne recomanda seminte paulownia din speciile : Paulownia Tomentosa, Paulownia Elongata, Paulownia Shantong si Paulownia Hibrid.

Cum putem castiga din Paulownia ?

1. Vanzarea de lemn de foc – Puteti comercializa lemnul pentru foc taiat in fiecare an ( pentru brichete de foc ) sau taiat in functie de grosime 4-8 ani.
2. Vanzarea de lemn pentru cherestea. Puteti comercializa lemnul direct la fabrici ce se ocupa cu fabricarea de iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale sau pentru mobila. Pretul pentru un metru cub poate ajunge la 200euro. In aproximativ 6-8 ani puteti inregistra 0.8 metri cubi pentru fiecare arbore.
3. Paulownia Tomentosa este melifer. Puteti folosi pentru productia de miere de albine.
4. Frunzele sale se pot folosi cu succes pentru furajarea animalelor
In Romania Paulownia rezista fara probleme si se adapteaza in functie de zona unde este plantat. Totusi sunt persoane in mediul online care sustin ca nu au avut un succes cu paulownia. De ce ?
Prima regula ce trebuie sa o cunoasteti este alegerea soiului. Paulownia Tomentosa rezista pana la o temperatura de -25 grade, Paulownia Elongata -15 grade si soiurile Paulownia Shantong, respectiv Paulownia Hibrid pana la -30 grade. A doua regula este sistemul de irigat. In functie de adancimea panzei freatice se va folosi sistemul de irigare prin picurare de la cateva luni la un an. 

Paulownia rezista pana la o temperatura de -27 grade.

Soiul care se dezvolta cel mai bine in Romania este Paulownia Shantong. Paulownia Shantong este recomandat pentru productia de cherestea pentru ca ofera cea mai buna calitate al lemnului, dar si pentru lemn de foc.
Soiul recomandat pentru lemn de foc sau soiul Melifer este Paulownia Tomentosa. Nu se recomanda a fi plantat Paulownia Tomentosa pentru productie de cherestea. 

Cateva dintre beneficiile oferite de Paulownia Shantong :
– Creste cu pana la 40% mai repede, comparativ cu orice soi de Paulownia.
– Rezista pana la o temperatura de -27 grade.
– Rezista la seceta.Calitate foarte buna a lemnului.
– Rezista la boli si insecte daunatoare.
– Se poate adapta pe orice sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *