Fii Creativ

Trei retete de salate de pui usoare

Carnea de pui este una dintre cele mai usoare si mai delicioase tipuri de carne pe care o prefera atat adultii, cat si copiii, recomandata atat persoanelor sanatoase, cat si bolnavilor. Carnea de pui poate fi folosita in numeroase preparate, de la supe si ciorbe pana la sarmale, ardei umpluti, tocanite, si chiar salate de pui.

Salate de pui cu ou fiert – delicii pentru zilele de vara

O reteta de salata de pui care se prepara foarte usor si cu putine ingrediente la indemana gospodinelor este cea cu ou fiert. Pentru a prepara aceasta salata este nevoie de un piept de pui La Provincia, 6 oua, doi cartofi mari copti, o mana de masline verzi, o lingura mare de otet, doua linguri de mustar, doua linguri de ulei de masline, ceapa verde si patrunjel, piper si sare dupa gust.

Salata se prepara foarte usor. Este necesar ca gospodinele sa taie pieptul de pui La Provincia cubulete si sa il prajeasca sau sa il fiarba dupa preferinte. Pieptul de pui se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente taiate cubulete. La sfarsit, salata se omogenizeaza cu un dressing preparat din otet, mustar, uleiul de masline sare si piper, iar daca  ramane o portie de salata, aceasta se poate depozita la frigider intr-un recipient inchis etans, urmand sa fie consumata a doua zi rece.

Salata de dovlecel cu piept de pui – o alegere sanatoasa si nutritiva pentru zilele de vara

Pentru ca vara este sezonul dovleceilor, iar carnea de pui este foarte usoara si nu blocheaza tranzitul intestinal al consumatorilor cu toxine, se recomanda aceasta salata de dovlecei cu piept de pui delicioasa si satioasa.

Pentru a prepara aceasta salata de dovlecel cu piept de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: zeama de lamaie, jumatate de kilogram de dovlecei, jumatate kilogram de piept de pui dezosat La Provincia, o legatura de spanac tocat proaspat, o ceapa rosie, o mana de nuci pecan, parmezan ras, menta tocata, sare si piper.

Salata de dovlecei cu pui se prepara extrem de usor: se taie pieptul de pui dezosat in orice forma dorita si se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei la foc mediu. Dovleceii se adauga peste carnea de pui si se lasa pana se inmoaie. Puiul rumenit si dovlecelul inmuiat se amesteca cu marinada compusa din spanac, ceapa, nuci pecan, parmezan ras si menta tocata. Salata se poate servi la pranz sau la cina fara a avea foarte multe calorii.

Salata cu piept de pui la gratar – o alta salata recomandata pentru zilele calduroase de vara

Salata greceasca cu piept de pui la gratar este usoara si delicioasa, recomandata pentru zilele de vara. Pentru a prepara  aceasta salata este nevoie de 150 de g de piept de pui La Provincia, o salata verde baby spanac, rosii Cherry proaspete, castravete proaspat, rodii si o mana de masline negre, ulei de masline si otet de mere.

Pieptul de pui se pune pe gratar dupa ce gratarul a fost uns cu grasime. Tot pe gratar se poate pune si branza la rumenit.

Se taie in cubulete celelalte ingrediente si se pun intr-un bol suficient de incapator alaturi de cubuletele de piept de pui si branza de vaci. Salata se finalizeaza cu un dressing format din ulei de masline, otet de mere dupa gust, sare si piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *