Fii Creativ

Cum schimbi culoarea hortensiilor

Hortensiile merita sa ocupe un loc special in gradina sau in ghivecele fiecarui iubitor de flori. Hortensiile sunt flori spectaculoase si te poti bucura de ele in nuante de alb, roz sau albastru. In cazul in care nu stiai, iti dezvaluim noi cele doua secrete pe care le ascund hortensiile.

Primul: hortensiile pot avea efecte halucinogene, de aceea sunt intalnite tot mai rar in gradinile publice si nu este recomandat sa le mananci frunzele sau bobocii. Despre al doilea secret al hortensiilor vom vorbi pe larg in acest articol.

Aceste flori minunate au capacitatea de a-si adapta culoarea in functie de locul in care sunt plantate. Floriile hortensiilor isi schimba culoarea in functie de PH-ul solului. Daca vrei sa ai hortensii albastre, atunci ai nevoie de un sol cu PH acid, care contine aluminiu. Pentru a creste aciditatea solului in care este plantata hortensia poti sa torni in jurul plantei o solutie de sulfat de aluminiu. Solutia o poti obtine amestecand 1 lingurita de sulfat in 3-4 litri de apa. Trei saptamani mai tarziu, torni din nou aceasta solutie in jurul plantei.

O alta varianta de a creste aciditatea solului este sa presari in jurul plantei cafea macinata, coji de oua, rumegus, scoarta de copac, coji de portocale sau de grapefruit. In fine, exista si o a treia varianta. Citeste continuarea articolului aici: https://www.misiuneacasa.ro/cum-schimbi-culoarea-hortensiilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *