Fii Creativ

Cum sa mentii florile proaspete in vaza mai mult timp

Daca iti place sa ai mereu flori in vaza, iata cateva trucuri care sa te ajute sa le pastrezi proaspete o perioada cat mai lunga.

Indeparteaza frunzele care ajung in apa si taie tijele florilor cu 2 cm la 2-3 zile. Frunzele favorizeaza aparitia bacteriilor si a mucegaiului si este indicat sa le indepartezi. De asemenea, tijele nu se taie cu foarfeca, incearca sa le tai cu ajutorul unui cutit, tinand florile sub jetul de apa. Astfel, vei impiedica aerul sa intre in tise si nu se restrictioneaza circuitul apei prin tulpina. Nu uita sa schimbi apa florilor in fiecare zi si sa clatesti bine vaza.

Zaharul este aliatul tau daca vrei sa prelungesti viata trandafirilor, a garoafelor si a crizantemelor. Este recomandat sa pui 100 grame de zahar la un litru de apa. Trandafirii, dar si alte flori cu tulpina lemnoasa, se pot pune in apa clocotita pentru cateva minute pentru a desfunda canaliculele din tulpina si floarea poate absorbi apa, apoi se pun in apa la temperaturi camerei.

Si buchetele de liliac rezista mai bine daca inainte de a le pune in vaza inlaturi coaja de la tulpina (cca 5 cm) si daca se tin 5 minute in apa fierbinte.


Sarea si aspirina te pot ajuta si ele sa mentii florile proaspete mai mult timp. Citeste continuarea articolului aici: https://www.misiuneacasa.ro/cum-sa-mentii-florile-proaspete-in-vaza-mai-mult-timp/