Fii Creativ

Coniferul perfect pentru orice tip de gradina

Emerald Green Arborvitae – Thuja occidentalis ‘Smaragd’ – este o selectie de cedru alb autohton, cu frunziul verde, incredibil de vibrant tot timpul anului. Culoarea se adanceste intr-o minunata nuanta de verde smarald pe masura ce imbatraneste si spray-urile cu frunzis sunt frumoase si moi la atingere.

Aceasta este o selectie foarte populara datorita formei piramidale uniforme, inguste si verticale. Fara rezistenta, acestea sunt cai de lucru frumoase care ofera un ecran complet, luxuriant.

Arborvitae inseamna „Arborele vietii” si aceasta selectie va actiona ca un suflu de aer curat in peisajul tau. Daca Arborvitae Green Giant creste prea inalt pentru tine, incearca acest soi pentru dimensiuni. Este o dimensiune si o forma excelenta pentru santierele de astazi mai mici.

Tuia smaragd prezinta un frunzis verde stralucitor, care are o frunza lucioasa moale. Acestia vor iesi in evidenta in gradina ta, dar nu intr-un mod aprins. In schimb, acestia devin „oazele” gradinii tale. Vor da structura si definitie pe tot parcursul anului.

Acesti tuia tolereaza o varietate de conditii de sol, inclusiv scurgerea slaba a solului argilos si poluarea. Arborvitae adora soarele, dar pot creste bine in nuanta partiala sau in umbra cu un aspect usor mai deschis.

Cum se utilizeaza tuia smaragd in peisaj?

Fac ziduri verzi uimitoare pentru a defini o camera in aer liber. Folositi acesti copaci ornamentali pentru a obtine oarecare confidentialitate pentru curtea dumneavoastra  sau pentru a bloca o vedere inestetica.

Se potrivesc frumos in spatii stranse, cum ar fi de-a lungul peretilor garajului, de-a lungul aleii, in curtile laterale si la granita proprietatii.

Daca aveti nevoie rapid de un ecran solid, pur si simplu plantati-i aproape la fiecare 3 sau 4 metri. Plantele vor creste impreuna si vor forma o masa solida fara spatiu intre ele.

Tuia smaragd au un aspect uniform si elegant. Daca doriti, acestia pot fi taiati ca gard viu la inceputul primaverii. Puteti, de asemenea, sa le permiteti sa creasca in forma lor naturala si vor arata mereu proaspeti si ordonati, fara literalmente nicio contributie din partea dumneavoastra!

Tuia smaragd este excelent pentru acoperirea faunei salbatice si protectia pasarilor mici, in special in climele mai reci. Folositi excelent impotriva vanturilor predominante.

Va puteti accentua curtea din fata cu un singur copac sau cu un afisaj grupat de 3 plantate intr-un triunghi. Acestia creeaza un fundal grozav pentru o bordura de arbusti sau pentru flori si gradini perene.

Pretul…

Acesti copaci ornamentali se gasesc cu usurinta in mediul online, deci sunteti doar la un click distanta pentru a va achizitiona tuia smaragd pentru curtea dumneavoastra.

Plantare

Arborvitae au radacini foarte fibroase si usor de transplantat. Au un sistem de radacina superficial si raspandit, iar tuia nu este cunoscut pentru a fi agresiv spre deosebire de salcie.

Prefera un sol bine drenat, dar sunt foarte iertatori . Vor tolera solurile mai uscate odata stabilite sau solurile care pot fi mai umede pentru perioade scurte de timp. Doar asigurati-va ca nu le plantati prea adanc. In schimb, asezati-le la acelasi nivel de sol cu ​​recipientul lor de crestere.

Zonele lor de radacina sunt putin adanci, asa ca aplicati o cantitate generoasa de mulci peste sol. Asigurati-va ca nu adaugati mulci langa trunchi, lasati aproximativ 4 centimetri distanta.

Udati tuia pana cand are radacini stabilite in pamant. Este intotdeauna o idee minunata sa udam bine la sfarsitul toamnei inainte ca solul sa inghete. Utilizati „testul degetului” lipind degetul in solul de langa radacini la cel de-al doilea nod. Daca este umed, sariti udarea in acea zi. Daca este uscat, cel mai bine este sa puneti apa din abudenta.

Veti aprecia cu adevarat acesti copaci minunati atat ca accent frumos, cat si pentru o intimitate deplina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *