Fii Creativ

Ce legume se pot semana in luna septembrie

Septembrie este timpul recoltarii, dar si momentul ideal pentru a planifica ce legume vrei sa recoltezi in perioada urmatoare. Toamna solul este inca cald, iar semintele vor germina rapid. Daca vremea este inca buna, sezonul de vegetatie poate continua in doar cateva saptamani.

Asadar, iata ce legume poti semana in gradina in luna septembrie:

Varza de primavara si spanacul pot fi semanate acum pentru culegere in primavara viitoare. Pentru a evita inghetul, va trebui sa acoperiti plantele in luna octombrie. 

De asemenea, poti semana si o noua cultura de salata. O puteti semana in sera sau solarii, in spatii protejate, sau daca nu iti permite spatiul le poti creste in ghivece. Salatele de iarna semanate pot fi protejate de peturi.

O alta alegere potrivita pentru a-ti imbogati varietatea de legume, in gradina este fasolea. Fasolea si mazarea sunt rezistente, dar este recomandat sa acoperiti plantele cu lana in timpul ingheturilor dure sau al zapezii. Incercati fasolea „Aquadulce Claudia” sau mazarea „Feltham First”.

Ridichile se maturizeaza in doar cateva saptamani, asa ca merita sa semanam acum un lot tarziu de seminte, pentru o cultura tarzie.

Totodata, napii sunt o alta cultura cu crestere rapida, care poate fi semanata in luna septembrie. Se descurca cel mai bine in conditii reci si umede.  Unde pui ca sunt ideali pentru masa de Craciun.

O alta alegere binevenita in gradina cu legume este ceapa. Plantarea sa, in toamna, promite o recolta timpurie anul viitor. Alegeti un soi ideal pentru insamantare, cum ar fi „Troia” sau „Radar”.

Si bineinteles, usturoiul poate fi insamantat oricand, incepand de acum pana la primavara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *