Beneficiile plantelor

Răceală, gripă şi dureri în gât? Leuşteanul le combate. Ce nu ştiai despre această plantă…

Graţie proprietăţilor terapeutice, leuşteanul este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor respiratorii, endocrine, renale, ale aparatului urinar şi pentru întărirea sistemului imunitar. Este un tratament eficient pentru o multitudine de boli precum anorexie, raceală, gripă, dureri de gât şi amigdalită. Are efecte antialergice, diminuează inflamaţia şi calmează mâncărimile. Uleiul obţinut din leuştean scade tensiunea şi stimulează diureza, iar ceaiul preparat din seminţele sale  linisteşte rapid durerile de stomac.

Durerile de gât, gripa şi amigdalita trec cu gargară din infuzie fierbinte de frunze uscate de leuştean. Aceste frunze conţin uleiuri volatile cu o acţiune antiinfecţioasă puternică de stimulare a sistemului imunitar. Bronşita şi tusea se tratează cu infuzie cât mai fierbinte, câte două, chiar trei căni pe zi. Acest tratament este un bun adjuvant şi în caz de pleurezie sau de pneumonie.

Pentru a combate o circulatie periferică deficitară, se consumă leuştean proaspăt, câte 10-25 de grame pe zi. Acesta dilata vasele de sânge, ajutând la îmbunatăîirea irigării cu sânge a unor zone ale corpului, cum ar fi mâinile, labele picioarelor, şi  urechile.

Pentru ameliorarea durerilor de cap şi chiar a migrenelor puternice, se mestecă îndelung câteva frunze proaspete. Calmează durerea şi reduce senzaţia de vomă în cazul migrenei. Tratamentul este recomandat şi în crizele biliare, deoarece normalizează activitatea colecistului.

De asemenea, această plantă este folosită şi în industria frumuseţii. Uleiurile eterice de leuştean sunt folosite în cosmetică, la prepararea parfumurilor şi cremelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *