Beneficiile plantelor

Păpădia, planta care poate stopa aproape orice afecţiune

Cine are floarea galbenă şi creşte pe  marginea drumurilor, în poiene şi câmpii? Aţi ghicit: este vorba despre păpădie! Ceea ce nu ştiaţi este faptul că păpădia este o plantă care are puterea de a vindeca atât de multe boli încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Conţine flavonoide importante, lipide, nectarine şi  săruri minerale. Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele.

În medicina populară se utIlizează  deseori ceaiul din frunze de păpădie şi tinctură, pentru reglarea problemelor digestive şi a metabolismului general.

Apropo, ştaţi că rădăcinile păpădiei sunt folosite ca înlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor? Aceastp plantă poate combate şi cancerul prin conţinutul său puternic de vitamina A şi C. În mod tradiţional, rădăcinile şi frunzele sale au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice. Cercetările recente au scos la iveală faptul că consumul acestei plante medicinale poate stopa cu uşurinţă aproape orice afecţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *