Beneficiile plantelor

Mituri istorice. Ce nu ştiai despre orhidee …

Orhideele (Orchidaceae) formează o familie de plante în cadrul monocotiledonatelor. Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare; Această specie conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi.

Orhideele sunt un simbol al purității, perfecțiunii și feminității. Ele au fost cultivate din cele mai vechi timpuri în China, iar în secolele XVIII-XIX a început mania orhideelor și în Europa de vest. Linden a fost un renumit cultivator de orhidee în Belgia secolului, iar catalogul său comercial Lindenia este și astăzi o valoare, prin numeroasele sale desene de orhidee exotice.

Probabil din cauza formei lor deosebite, orhideele au fost folosite în multe locuri pentru magie, ca talismane sau alte practici. Grammatophyllum scriptum, o specie exotică din Asia, a fost folosită ca o poțiune a dragostei. Ansellia, era purtată de triburi din Africa ca talisman, pentru a alunga vise urâte și pentru a binecuvânta căsnicia. Habenaria era purtată ca talisman de civilizațiile din America, pentru a le da puteri mai mari de luptători. Specii de Dendrobium se foloseau în China pentru exorcism, iar în Noua Guinee o specie de Dendrobium era folosită pentru a vindeca boli misterioase. În unele părți din Indonezia se credea că unele spirite trăiesc în plante de orhidee.

În Grecia antică se foloseau orhidee în ritualuri închinate zeiței Demeter(zeița recoltei) și erau considerate sacre. Confucius vorbește în textele sale cu mult entuziasm despre orhidee. Civilizațiile din America foloseau orhidee pentru a venera zeitățile iar unele obiceiuri au fost preluate și în formele de catolicism induse de conchistadori. În Papua Noua Guinee, adolescenții care urmează să fie inițiati poartă orhidee.

Sursa: wikipedia

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *