Beneficiile plantelor

Mărul lupului, planta care stopează dezvoltarea celulelor canceroase

Mărul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante pentru tratarea afecţiunilor, încă din cele mai vechi timpuri. În medicina noastră populară este consemnată întrebuinţarea ei în foarte multe zone ale ţării. A fost utilizată deseori pentru tratarea rănilor, acneei, dar şi pentru prepararea reţetelor de îngrijire a părului.

În Evul Mediu, în Spania, mărul lupului era remediul de taină al cavalerilor, care o foloseau pentru a-şi trata rapid rănile primite în luptă şi pentru a preveni infecţiile, care în vremurile acelea erau fatale.

Partea aeriană a fost studiată intens în anii 80, când savanţii au fost fascinaţi de efectele sale imunostimulatoare extrem de intense. S-a încercat atunci izolarea din frunzele sale a unui medicament de semisinteză cu administrare internă, însă s-a dovedit că separat de celelalte componente ale plantei, acidul aristolochic, principiul activ imunostimulator secretat de ea, este foarte toxic pentru ficat, putând favoriza chiar formarea tumorilor hepatice. Atunci s-a renunţat la studierea sa, ea rămânând, ca şi până atunci, în apanajul medicinii populare.

Lista afecţiunilor vindecate cu ajutorul ei este impresionantă: de la boli hepatice şi infecţii recidivante la dermatoze rezistente la orice altă formă de tratament, tumori benigne şi maligne sau boli ginecologice. În general, mărul-lupului stabilizează evoluţia cancerului, oprind înmulţirea necontrolată a celulelor şi îmbunătăţind imunitatea organismului.

Mărul lupului este una dintre cele mai viguroase plante medicinale din ţara noastră, care creşte în vii şi livezi. Ea conţine acid aristolochic, uleiuri volatile, flavonoide, taninuri şi săruri minerale. Însă mare atenţie: nu vă preparaţi acasă ceai sau tinctură din mărul lupului, deoarece vă puteţi intoxica. Doza necesară tratării bolii de care suferiţi poate fi stabilită numai în cadrul laboratoarelor de specialitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *