Beneficiile plantelor

Chimenul negru, remediu pentru toate bolile

Indiferent de modul de consum: ceai, ulei, capsule sau condiment în preparate, chimenul negru aduce beneficii multiple organismului noastru. Are proprietăţi antioxidante, antidiabetice şi anticancer. De asemenea, trateaza astmul şi distruge paraziţii. Şi asta nu e tot! Iată ce alte avantaje aduce consumul acestei plante minune.

Nigella sativa, chimenul negru sau negrilică, aşa cum i se mai spune în popor, este o plantă miraculoasă nativă din  sud-vestul Asiei. În România se cultivă ca specie ornamentală sau medicinală. Cele mai timpurii consemnări ale cultivării şi utilizării ei provin din Egiptul antic.

Uleiul de chimen negru a fost găsit în mormântul faraonului Tutankamon, datat de acum 3 300 de ani. În culturile arabe, negrilică este cunoscut sub denumirea de “sămânţa binecuvântării”. Se mai crede că profetul Mahomed a spus despre chimenul negru că „este un remediu pentru toate bolile, în afară de moarte”.

Chimenul negru are puterea de a distruge Stafilococul auriu, despre care se ştie că este rezistent la antibiotice, şi este eficient în tratarea altor numeroase afecţiuni.

 Statisticile arată că rata de succes a celor ce utilizează chimioterapia pe o perioadă de cinci ani este doar 2,1%. Nigella sativa, pe de altă parte, s-a dovedit ca anihilează celulele tumorale pancreatice cu o rată de 80%. Nigella sativa nu doar reconstruieşte sistemul imunitar ci şi distruge celulele canceroase şi  reîntăreşte celulele bune pentru a lupta împotriva cancerului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *