Beneficiile plantelor

Cătina, elixirul tinereţii

Cătina este unul dintre remediile naturale uşor accesibile şi foarte populare în întreaga lume. Pe lângă medicamentele create în laborator, în ultimii ani, a crescut popularitatea tratamentelor homeopate care şi-au demonstrat eficacitatea în combaterea şi prevenirea anumitor boli.

Acest rod al naturii se utilizează deopotrivă în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie dar şi ca plantă ornamentală. Din cătină se obțin numeroase produse, precum ceaiuri din fructele, mugurii, frunzele şi chiar scoarța arbustului, siropuri şi ulei din fructe. Uleiul de cătină este cel mai apreciat şi mai căutat preparat din lista preparatelor.

Acesta conține la rândul său, în proporție de circa 80-90% acizi grasi esențiali, licopen, tocoferoli şi fitosteroli. Semințele de catină sunt bogate în acizi graşi nesaturați, iar frunzele şi scoarța arbustului conțin tocoferol şi sitosterol. Mugurii se recoltează primavara atunci când sunt suficient de dezvoltați dar nedesfăcuţi. Mugurii de cătină sub forma de tinctură sunt un excelent remediu împotriva procesului de îmbătrânire.

Cătina conține o diversitate de nutrienți care au grijă de sănătate fiind recomandată şi în situațiile când dorim să scăpăm de câteva kilograme. Acest fruct este printre puținele surse naturale de acizi graşi omega-7, care ne poate ajuta să rămânem slabi. De asemenea, vinul de cătină poate fi considerat un remediu natural, deoarece ajută organismul vitaminizându-l, având în acelaşi timp şi o acţiune tonică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *